שמן זית מתובל הידוע בשמו השני: המשדרג
שמן זית מתובל:
השמועות אומרות שזה יכול להישאר שנים כל עוד העלים מכוסים בשמן. לא שרד אצלנו מספיק זמן כדי לבחון זאת ????
איך מכינים:
לכל צנצנת חבילת עלי זעתר או אורגנו
1-2 שיני שום
כפית מלח הימלאיה
פלח לימון + חצי לימון סחוט מעל
שמן זית איכותי
החלק המורכב ביותר הוא שטיפת וניקוי העלים והפרדתם מהגבעול כך שיהיה נוח לשלוף בהמשך. משימה מעולה להפעלה עם קטנטנים ????
מכניסים אתכל הרכיבים יחד לצנצנת זכוכית, מכסים בשמן זית עד לכיסוי מלא של העלים ומתאפקים לפחות 5 ימים לפני שטועמים.
השמן עצמו מעולה לבישולים, העלים מעולים בסלט/טוסט/פיצה/כריכים.
בכל פעם שמשתמשים יש להוציא עם כפית נקייה ולוודא שכל העלים מכוסים היטב בשמן.
מחבילת עלים יוצאת צנצנת קטנה אך שובבה.
מומלץ לקנות עלים ולימון אורגניים להכנה, אני קונה מפארמרים (עלים ירוקים נוטים לקבל ריסוס יתר בגידולים שאינם אורגנים)
איך נתייחס?
ניתן לשלב מהעלים בכריכים/ טוסט או סלט כחלק מהשמן שמתווסף להכנה במהלך היום.
כל כפית שמן זית = מנת שומן
אם הכנת ואהבת גלי לי ????
